Rozhovor s Andreou Muchovou: Ako softvér Money znižuje náklady firiem?

Čoraz viac zákazníkov, ktorí používajú Money S3 sa obzerá po softvéri, ktorý by sa dal upraviť na mieru. Nie je pritom ani tak dôležité, aká je firma veľká. Skôr je podstatné, v čom je iná a prečo jej nepostačuje univerzálne “krabicové riešenie”. Ako môže úprava programu na mieru pomôcť zákazníkom prezrádza Andrea Muchová, manažérka divízie Money S4, S5.

Čo vedie firmy k tomu, že chcú softvér s úpravami na mieru ?
Každá firma dnes rieši efektivitu svojich činností a hľadá nástroje na zlepšenie, aby znížili náklady. Práve informačný systém prispôsobený na mieru ich individuálnym potrebám im prináša očakávaný efekt.

Aký je efekt nasadenia systému s úpravami na mieru ?
Môžu lepšie riadiť každodenné úlohy, ubudne im množstvo činností vďaka automatizácii a prepojeniu na iné aplikácie (napr. e-shop, EDI, colnú správu apod.) Hlavne však majú k dispozícii kvalitné podklady pre manažérske rozhodovanie.

Prečo potom nie sú tieto úpravy bežnou súčasťou verzií Money S5?
Často sa stretávam so zákazníkmi, ktorí mi povedia „však ja chcem to isté ako všetci ostatní“. A už po pár minútach rozhovoru zistíme, že ono to až tak rovnaké, „ako chcú ostatní“ nie je. Časť procesov je vo viacerých firmách rovnaká, ale každá firma tak trochu iná,  má zažité vlastné postupy a zvyklosti v riadení zamestnancov, v komunikácii s klientmi. Preto jadro systému Money S5  tvorí iba tá funkcionalita, ktorá je pre väčšinu firiem rovnaká. Avšak to, čo firmu posunie dopredu, je práve riešenie jej špecifických potrieb formou individuálnych úprav.

Sú úpravy softvéru Money S5 na mieru drahé?
Zaujímavá otázka :-), ale nemyslím si, že sú drahé. Vždy je potrebné  zhodnotiť za ako dlho sa mi náklady vrátia v podobe zvýšeného obratu alebo znížených nákladov. So zákazníkom pozorne prechádzame všetky možnosti ako s čo najmenšou záťažou prispôsobiť Money S5 podľa potrieb. Častokrát stačia  drobné úpravy za stovky eur, aby bol zákazník spokojný. Inokedy sa cena úprav vyšplhá oveľa vyššie.

Čím sa odlišuje Money S5 od konkurentov?
Jednoznačne je to komfort a ergonómia používateľského rozhrania, teda jednoduchosť ovládania a celkový vzhľad aplikácie. Naši používatelia, ktorí prešli na Money S5 z iných systémov si chvália, ako rýchlo sa s Money naučili pracovať, že všetky potrebné informácie majú vždy po ruke na jednom mieste a keď už náhodou nevedia na niečo prísť, tak im kolegovia na linke technickej podpory HotLine vždy rýchlo a ochotne pomôžu. Zakladáme si na ústretovom prístupe všetkých členov Money S5 tímu

Teda to nie je iba o programe ?
Nie, to určite nie je. Trúfam si povedať, že pri výbere podnikového informačného systému je rovnako dôležité vybrať si správny softvér ako aj kvalitného a skúseného dodávateľa.